Як правильно вибрати розмір душової кабіни, щоб вона підійшла всім

  1. Які бувають розміри душових кабін?
  2. Як визначити необхідні габарити душової кабіни для вашої ванної кімнати?
Душова кабіна без піддону

Душ – місце повного релаксу після напруженого робочого дня. Проте для хорошого відпочинку мало лише знайти і купити якісну сантехніку. Важливо ще й вибрати оптимальні розміри душової кабіни. Якщо обрані габарити не підійдуть для відведеного їй місця, кошти просто полетять на вітер, а для самого душу доведеться купувати звичайну шторку, що, будьмо відверті, сьогодні не зовсім презентабельно.

Не припуститися помилки при виборі вам допоможе наша стаття!

Які бувають розміри душових кабін?

Вибір розміру душової кабіни залежить від того, де ви плануєте встановлювати конструкцію – стіна, кут, центр кімнати та підібраної відповідно до місця розташування форми.

З чого виготовляють стінки душових? Сьогодні якісним матеріалом вважається загартоване скло. Скляні моделі мають привабливий вигляд та не вибагливі у догляді. Тепер перейдімо безпосередньо до предмета статті і поговоримо про форми та розміри душових кабін.

Квадратні або симетричні

Квадратна душова кабіна – зручна, універсальна, підходить для всіх типів приміщення. Особливо класно вона виглядає у санвузлі з маленькою площею – і місце економить, й інтер’єр гарно доповнює.

Моделі прямокутної форми доступні до замовлення в різних габаритах. В асортименті магазинів – малі (70х70 см, 80х80 см), середні (90х90 см, 100х100 см), великі конструкції (150х150 см), що здатні повністю замінити ванну. Душові кабіни малих розмірів – наприклад, 70х70х210 см, підійдуть лише для крайнього випадку. Вони не зручні для використання. Габарити 150х150 см – доволі великі, проте підійдуть і для маленького санвузла, бо вдало поєднують у собі і ванну, і душ.

Прямокутні або асиметричні

Прямокутні кабіни – ідеальний варіант для вузького витягнутого санвузла. Основна перевага цих моделей у тому, що монтувати їх можна навіть на чашу ванни, якщо вона не оснащена додатковими функціями, наприклад, гідромасажу. Прямокутні душові кабіни мають широкий асортимент розмірів – 80х80 см, 86-88х86-88 см, 90х120 см, 140х90 см тощо. Якщо плануєте об’єднати душ з ванною, обирайте душову кабіну з глибоким піддоном, розмірами 100х100 см, неповним набором стінок та без верхньої частини.

Напівкруглі або круглі

Такі моделі мають охайний зовнішній вигляд, зручні, компактні. Вони монтуються здебільшого на куті приміщення та на низький піддон, хоча є й винятки. Популярні розміри кутових душових кабін: 85-88х85-88 см, 90х90 см, 100х80 см, 115х85 см, 120х90 см тощо. Загальна висота гідробоксу може становити до 240 см.

Круглі моделі сьогодні трапляються рідше. Вони підходять тим, хто любить експериментувати з інтер’єром. Зокрема, кабіну цієї форми можна розмістити не лише біля стіни, але й посередині санвузла. Розмір душових кабін круглої форми – від 90 см до 120 см.

П’ятикутні

Такі душові не мають задніх стінок, а фасад у них зроблений у формі трапеції. П’ятикутні кабіни часто встановлюються на кутах, у спеціальних нішах. Вони розбавляють нудний інтер’єр цікавою геометрією. Стандартний розмір – 90х90 см. Що стосується габаритів піддонів, то ви можете встановлювати низькі (10-15 см), середні (40-50 см) або глибокі конструкції (70 см). Крім того, душові кабіни у формі п'ятикутника дозволяють вибрати ті двері, які вам до вподоби – розпашні, розсувні, складені.

Як визначити необхідні габарити душової кабіни для вашої ванної кімнати?

Не поспішайте відразу бігти в магазин та купувати кабіну після того, як затіяли ремонт. Підбір душової – відповідальний процес і якщо припуститися помилки, можна втратити немалі кошти! Основне правило: душ має бути зручним для всіх членів сім’ї!

Вираховуємо габарити правильно:

  1. На початку ремонту визначити, де саме буде розміщена душова кабіна.
  2. Ретельно виміряти розміри приміщення – довжина, ширина, висота.
  3. Виміряти внутрішній простір душової – опирайтеся на габарити найбільшого члена сім’ї, котрий користуватиметься душем: а) для визначення ширини, виміряйте відстань від ліктя до ліктя (руки у ліктях зігнуті та упираються в боки). До отриманої цифри додайте 10-15 см; б) для підбору висоти визначте ріст найвищого члена сім’ї та «доплюсуйте» 10-15 см. Все просто!

Тепер ви знаєте практично все про розміри душових кабін. Залишається останнє питання – де їх можна купити не за всі гроші світу? Знайти моделі різної форми, розміру та цінової категорії ви можете в інтернет-магазині «Керама Маркет». В наявності моделі від популярних виробників «Равак», «Сантех», «Беско». Асортимент товарів із фото доступний на сайті магазину. Заходьте! Чекаємо кожного!