Що таке плитка печворк і де її класти?

  1. Що таке печворк?
  2. Кухня в стилі печворк
  3. Плитка печворк у ванній
плитка для фартуха на кухні печворк

Креативний дизайн, різноманіття відтінків, широкий асортимент – стиль печворк додасть затишку та барв будь-якому інтер’єру. Мода на мінімалізм у поєднанні з яскравими деталями змусила виробників подбати про створення універсальної та водночас оригінальної плитки печворк для стильного оздоблення будинку. Вартість в інтернет-магазині «Керама Маркет» – від 271 грн/м2.

Що таке печворк?

Стиль печворк виник у рукоділлі як техніка шиття. Специфіка його була в тому, що майстрині брали шматочки різних тканин, обережно зшивали докупи та отримували цікавий мозаїчний візерунок.

Сучасний печворк – якісна керамічна плитка зі складними візерунками різних кольорів. Вона підходить для створення оригінального дизайну у всіх приміщеннях, але найкраще виглядає плитка печворк в інтер’єрі ванни та кухні.

Види печворка за:

  • фактурою – глянцеве (для стін), матове (для підлоги) покриття;
  • малюнком – геометричні візерунки, рослинний орнамент з плавними лініями, малюнок на окремих шматках;
  • кольором – від стандартних (чорна, сіра, біла плитка) до яскравих відтінків (синя, блакитна, бежева тощо);
  • рельєфом – гладкий, потертий або випуклий;
  • розміром – від 10 см до 60 см. Великі візуально діляться на чотири квадрати, маленькі – мають візерунок, що складається у більший орнамент.

Кухня в стилі печворк

Вдало підібрана печворк плитка стане справжньою родзинкою кухні. Ви можете оформити яскравими візерунками цілу кухонну стіну або виділити лише одну зону (наприклад, фартух).

Варіантів оформлення плитки печворк на кухні – безліч! Наприклад,  цікаво виглядає поєднання яскравих кольорів з однотонним світлим інтер’єром. Для темної кухні підійде світле покриття із чорними геометричними візерунками. Панно одного кольору – вдалий варіант для стилю кантрі або хай-тек.

Вишукано виглядатиме і плитка на підлогу печворк бежевого кольору – саме те, що потрібно для оформлення кухні в стилі модерн. Усе залежить від вашого креативу!

Важливо знати, що плитка печворк на підлогу і стіни гармонійно поєднується з деревиною. Чудовий варіант для стилю мінімалізм!

Плитка печворк у ванній

Плитка печворк у ванній створює атмосферу домашнього затишку і додає дизайну приміщення яскравих кольорів.

У цьому випадку важливо правильно обрати дизайн. Спеціалісти радять вибирати панно того відтінку, в якому оформлена ваша кімната. Це стосується не лише покриття для стін, але й підлогової плитки печворк.

Кілька порад:

  • в інтер’єрі ванни використовуйте максимум три спокійні кольори;
  • печворк не підходить для стелі;
  • не перенасичуйте санвузол візерунками – вони візуально зменшать площу кімнати;
  • декоруйте лише одну стіну – наприклад, біля раковини, дзеркала чи унітазу;
  • підлогову плитку печворк у ванній не радять використовувати на всю площу у занадто маленьких кімнатах. Поставте кілька плиток в стилі печворк посередині, а з боків зробіть однотонне покриття.

Купити плитку печворк в Україні можна в інтернет-магазині «Керама Маркет». Заходьте на сайт чи в офлайн-магазин у Львові, читайте відгуки задоволених покупців, дивіться асортимент товарів із фото та обирайте те, що потрібно! У «Керама Маркет» – лише якісний товар за відмінною ціною!