Як вибрати якісні, стильні та бюджетні двері в душову кабіну

  1. Розміри дверей в душову кабіну
  2. Двері для душової кабіни: матеріал
  3. Дизайн дверей для душової кабіни

Двері в душову – важливий елемент сучасного санвузла! Вони додають інтер’єру затишку і виконують важливі функції. Якісна герметична конструкція підтримує оптимальну температуру всередині кабіни, не допускає потрапляння води на підлогу та забезпечує комфортне приймання душу. Шукаєте хороші двері для душової кабіни, але не знаєте, на що звернути увагу при виборі? Розповідаємо найважливіше!

Розміри дверей в душову кабіну

Правильно підібраний розмір – основний нюанс при виборі дверцят в душову! Важливо, щоб їх габарити відповідали розмірам душової чи спеціально відведеного для них простору. Здебільшого двері до душової кабіни підбираються індивідуально.

Перед покупкою виміряйте висоту та ширину місця для душової, щоб уже готова конструкція виглядала гармонійно. Цей показник зазвичай не перевищує 200 см або 220 см (включно з піддоном). Проте висота дверей не обмежується висотою стелі. Сучасні виробники пропонують і дверцята для душу під людський зріст.

Ширина дверей до душових кабін залежить від двох факторів:

  • ширина ніші;
  • статури всіх членів сім’ї, що використовують душ. Мінімальне значення – від 60-70 см, максимальне – 120 см. Помилилися з підрахунками та купили занадто широкі двері? Це питання можна легко вирішити, звузивши конструкцію за допомогою установки нерухомої скляної пластини на каркасі.

При виборі враховуйте і вид дверей для душової:

  • орні або розпашні – вони кріпляться на кілька петель, відкриваються і назовні, і всередину. Основний «мінус» системи в тому, що для зручного відкривання потрібен запас площі з обох боків. Не радимо використовувати орні двері в маленьких санвузлах;
  • розсувні – складаються з мінімум двох секцій, що відкриваються та закриваються за допомогою роликів. Вони зручні, підходять для маленьких ванних кімнат. Єдиний недолік розсувних дверей для душової кабіни – з часом у них може розхитатися механізм і ролики потребуватимуть заміни;
  • складні – розгортаються як книга чи гармошка (залежно від кількості секцій), зручні, економлять місце у ванній, але досить ненадійні, можуть швидко зламатися через складність самої конструкції;
  • шарнірні або поворотні – стильні, зручні, мають ефектний вигляд. В основі подібних виробів лежать спеціальні шарніри, які призначені для зручного і легкого відкривання дверей після чи перед душем. Мають високу ціну.

Сучасні виробники подбали про те, щоб споживачі могли купити двері для душової кабіни практично всіх розмірів. Наприклад, в інтернет-магазині «Керама Маркет» у наявності двері для душу різних габаритів: малі (90х140 см, 70х185 см), середні (90х200 см, 90х185 см), великі (166-170х200 см, 180-200х205 см).

Двері для душової кабіни: матеріал

Від обраного вами матеріалу дверцят залежить термін їх експлуатації.

Сьогодні найпопулярнішим вважається загартоване скло – міцний матеріал, що отримується шляхом нагрівання звичайного скла до високих температур (650-680°) та швидкого охолодження його повітрям. Після цих «маніпуляцій» у скла покращуються технічні характеристики:

  • міцність та довговічність – його складно розбити, на відміну від звичайного скла. Матеріал з легкістю витримує високі температури, випадкові удари тощо;
  • безпечність – загартоване скло може розбитися через сильні механічні удари або надто різкий перепад температур, однак воно ніяк не зашкодить людині, бо розлетиться на дрібні негострі частинки;
  • невибагливість у догляді – матеріал можна чистити будь-якими мийними засобами. Крім того, на склі не утворюється пліснява, грибок та вапняний наліт.

Оптимальна товщина скляних дверей для душової кабіни – 6-8 мм. Вони зручні в монтажі, міцні, мають невелику вагу. Популярність загартованого скла пояснюється ще й тим, що з нього можна зробити будь-яку форму. Тому сьогодні в магазинах бачимо не лише прямокутні чи квадратні, але й напівкруглі двері для душової кабіни. Єдиний їх недолік – висока вартість.

Є варіанти і бюджетних скляних дверей в душову кабіну. Їх виготовляють з органічного скла та полістиролу, проте ці конструкції досить швидко втрачають первинний вигляд (зникає прозорість, з’являються подряпини, які неможливо прибрати).

Щоб двері в душову тішили вас роками, можна обрати триплекс – багатошарове скло, що значно поліпшить міцність конструкції. Усі види душових дверей (гармошка, розпашні, розсувні, шарнірні) складаються з двох шарів скла, між якими розміщена  полімерна плівка.

Сьогодні можна купити двері для душової кабіни і з пластику. Сучасні виробники значно удосконалили цей матеріал, тому зараз він лише трохи поступається за якістю загартованому склу.  За пластиковою моделлю легше доглядати, вона легка і проста в установці, проте менш довговічна. З часом конструкція стає тьмяною, а на поверхні утворюються подряпини.

Деякі виробники пропонують купити двері в душову кабіну з дерева. Їх радять обирати лише тоді, коли в інтер’єрі вашого санвузла є дерев’яні елементи. До переваг матеріалу відносять екологічність, безпечність та стильний зовнішній вигляд. Недоліки – дерево погано переносить вологу, не пропускає світло та й вартує недешево.

Ще один цікавий варіант – акрилові двері в душову кабіну. Акрил – міцний полімерний матеріал, що має легку вагу, гарний зовнішній вигляд, хорошу ціну, добре зберігає тепло і поглинає шум. Вагомою перевагою є те, що з акрилу можна виготовити дверцята будь-якої форми. Однак він вимагає постійного догляду. Мити акрилові двері потрібно лише спеціальними мийними засобами.

Порада: при покупці складних, шарнірних, розпашних чи розсувних дверей в  душову кабіну обирайте моделі, що покриті спеціальними силіконами, які відштовхують воду. Догляд за ними стане ще легшим!

Дизайн дверей для душової кабіни

Зараз у тренді простота та мінімалізм у всьому, і дизайн дверей в душову – не виняток! Сьогодні магазини здебільшого пропонують купити двері до душової кабіни без жодних візерунків, однак деякі варіації дизайну все ж є. Розповідаємо!

Матова плівка. Це може бути звичайна плівка для тонування чи спеціальна вінілова плівка (оракал), яку можна наклеїти самостійно. Її перевага в тому, що вона прямо не впливає на загальний вигляд конструкції, та й загалом санвузла. Основна функція – безпека і легке тонування.

Матове скло. Ще один цікавий варіант для ефектного дизайну ванної кімнати. Скло може бути повністю матове, мати прозорі геометричні візерунки, рослинний орнамент тощо. Особливо гарно з таким дизайном виглядають душові двері в нішу розсувні, з’єднавши які можна отримати цілісний креативний малюнок.  Найбільша перевага матового скла в тому, що воно розмиває силует людини, котра приймає душ, а плями від води, шампунів та гелів на поверхні непомітні.

Двері в душову кабіну купити сьогодні можна практично всюди, але де знайти якісну продукцію від перевіреного виробника? Відповідь є! Зверніться до «Керама Маркет»у Львові. Широкий асортимент стильних моделей, перевірені виробники («Равак», «Беско», «Сантех тощо) та оптимальні ціни – на сайті магазину ви знайдете все, що потрібно для класного санвузла!