З чим поєднати сіру плитку: популярні тандеми кольорів

  1. Сіра плитка: відтінки і фактура
  2. Який колір затирки вибрати для сірої плитки?
  3. З чим можна поєднати сіру плитку?
сіра плитка у ванну

Різні варіації кольорів, розмірів, форм та дизайну дають змогу поекспериментувати з вибором керамічної плитки для вашого дому. Знайти хороше покриття, що буде актуальним довгі роки – нелегко, бо тренди весь час змінюються. У цьому випадку класним рішенням стане сіра плитка, котра поєднує в собі лише найкращі якості!

Сіра плитка: відтінки і фактура

Сірий колір – спокійний, трохи суворий і дорогий. Він добре комбінується практично з усіма тонами. Сучасні виробники подбали про те, щоб асортимент сірої плитки в ванну був широкий, а ціна доступною!

Відтінки

Сьогодні у магазинах можна знайти різні тони плитки сірої для відтворення будь-якого стилю інтер’єру. Так, навіть цей монотонний відтінок може виглядати яскраво!

Сучасні виробники пропонують широкий асортимент керамогранітної, клінкерної та плитки грес сірої усіх відтінків – світло-сірі, класичні сірі, срібні, попелясті, антрацитові, графітові. Вони мають як простий стриманий дизайн (River, Bottega, Prada), так і вишуканий яскравий з різними геометричними візерунками, квітами, домішками інших кольорів (Dover, Rodano, Matt).

Ті, кому до вподоби мінімалістичний стиль у світлих і класичних сірих тонах можуть зупинити свій вибір на колекціях Ess. Teide, Juliette, Moonlight. А от для поціновувачів темного «лофтівського» інтер’єру у нас є графітові, антрацитові колекції Brave, Benetton, Serie 60x120 різних форм та розмірів. Більше варіацій кольорів із фото дивіться на нашому сайті.

Фактура

Фактура сірої плитки на підлогу і стіни може бути глянцева або матова, рівна чи рельєфна, імітувати природні матеріали (дерево, камінь, бетон, мармур).

Глянцева фактура – гладка, легко чиститься, але дуже слизька. Подібне покриття категорично не рекомендують укладати на підлогу. Підійде глянсова сіра плитка у кухню лише на стіни чи фартух.

Матова – має характерну шорсткість. Ідеально підходить для підлоги в будь-якій кімнаті чи для стін у спальні, вітальні, коридорі. Однак краще не купувати плитку на робочу зону кухні темно-сірого кольору з цією фактурою – її складно буде відчистити від крапель жиру.

Рівна фактура – оптимальний варіант для простого, ніжного інтер’єру у стилі мінімалізм, а от рельєфна – відкриває простір для експериментів і підійде, наприклад, для кухні у скандинавському стилі.

Плитка з імітацією природних матеріалів виглядає вишукано і дорого. У магазинах представлений широкий асортимент керамграніту, що повністю відтворює мармур, камінь, бетон і навіть дерево з характерною для них потертістю. Ви можете відчути це тактильно. Хочете якісно зімітувати дерев’яну поверхню, не використовуючи ламінат, – купіть плитку під дерево сіру. Доглядати за такими поверхнями легше, та й прослужать вони довше.

Який колір затирки вибрати для сірої плитки?

Вибрати колір та фактуру плитки – це лише половина справи. Важливо підібрати ще й вдалий відтінок затирки, щоб не зіпсувати загальний вигляд кімнати.

Принцип підбору кольору фуги до сірої плитки трохи відрізняється від інших відтінків. Основне правило: вибирайте затирку того ж кольору, що й покриття, але на 1-2 тони темніше. На ньому не буде видно плям від води та сольових забруднень. Цей принцип однаково працює і для підлоги, і для стін. Так можна візуально додати приміщенню об’єму. Не рекомендуємо використовувати білу і чорну затирку для плитки сірого кольору – вони непрактичні.

З чим можна поєднати сіру плитку?

Сіра плитка у ванну грамотно поєднується з білим кольором. Наприклад, темне покриття і світла сантехніка. Хочете додати яскравість? Помаранчеві, зелені, жовті тони теж вдало комбінуються з сірим і дають відчуття приємного домашнього затишку. Підкреслити дороговизну кімнати можна золотим, скляним декором і не тільки (крани, раковини, прозорі душові тощо).

Сіра плитка на кухню поєднується з іншими відтінками цього ж кольору. Наприклад, сірі стіни і сталевий або графітовий гарнітур. А якщо ще й стелю зробити білою, а на підлогу укласти монохромне матове покриття, то можна візуально розширити простір.

У вітальні плитку здебільшого укладають на підлогу або на окремі ділянки кімнати. Так, додати нових фарб в інтер’єр може плитка на грубу сіра. З таким оздобленням камін виглядатиме справді елегантно! Для підлоги використайте плитку сіру під ламінат. Холодні тони підлогового покриття  у поєднанні з білими чи бежевими стінами додадуть затишку і комфорту. І не забудьте про яскраві аксесуари — вазони, вази з квітами, класичні рамки з фото.

У спальні стильно виглядатиме тандем теплих або нейтральних і холодних тонів. Наприклад, зробити кімнату у натуральних бежевих чи білих кольорах, додати темні дерев’яні меблі,  а на одну зі стін купити плитку сірого кольору з узором. Використати окремі види цього покриття можна і щоб зонувати кімнату, якщо ви, наприклад, хочете розділити спальне і робоче місце.

Тепер ви знаєте, що купити плитку для ванни сірого кольору і не тільки можна в інтернет-магазині «Керама Маркет». У нас широкий асортимент товару, низькі ціни та перевірені виробники. Ми йдемо в ногу з часом і продаємо тільки найкраще. Заходьте на наш сайт чи в офлайн-магазин у Львові, дивіться асортимент і купуйте лише якісне покриття. Ласкаво просимо!