Чому варто обирати керамічні кухонні мийки?

  1. Керамічні мийки для кухні: переваги та недоліки
  2. Нюанси вибору керамічної мийки на кухню
  3. Як правильно доглядати за мийкою з кераміки?
  4. Якісні виробники мийок для кухні в «Керама Маркет»

Керамічні мийки на кухню стають дедалі популярнішими серед споживачів через хороші технічні характеристики та гарний зовнішній вигляд. Різні розміри, форми, ціни – сучасний ринок пропонує широкий асортимент мийок для кухні з цього матеріалу.

Про переваги та недоліки кухонних раковин із кераміки, якісних виробників, нюанси вибору, догляд та – читайте далі.

Керамічні мийки для кухні: переваги та недоліки

Переваги мийки керамічної:

  • екологічність – раковини з кераміки безпечні для здоров’я. Вони не вступають в хімічну реакцію з миючими засобами чи їжею, стійкі до перепадів температур, не мають запаху;
  • міцність – не дряпаються, стійкі до сколів, корозії та сонячних променів. Допускається встановлення мийок на кухні біля вікна;
  • простота у догляді – їх можна мити звичайними щадними миючими засобами. Поверхня не вбирає жир, стійка до забруднень;
  • шумопоглинання – мити посуд в раковині із кераміки можна в будь-який час доби, вона практично безшумна;
  • гарний зовнішній вигляд – керамічні мийки чудово доповнюють будь-який інтер’єр. Блискуча і гладка поверхня дозволяє їм виглядати вишукано та дорого;
  • довговічність – при обережному використанні та правильному догляді виріб прослужить вам десятки років;
  • широкий асортимент – на сучасному ринку товарів є безліч варіантів розмірів, форм та кольорів. У магазині «Керама Маркет» майже 40 моделей мийок із кераміки білого, сірого, коричневого та чорного кольорів. Обирайте те, що до вподоби саме вам!

Недоліків у керамічної мийки значно менше, але їх теж варто врахувати перед покупкою. По-перше, раковини з цього матеріалу досить важкі і самостійно встановити їх складно. По-друге, поверхня з кераміки не стійка до сильних ударів. Якщо ви впустите у раковину щось дуже важке, вона може тріснути. По-третє, не рекомендується мити моделі з цього матеріалу сипучими абразивними засобами. Вони можуть зіпсувати покриття.

Ціна керамічних мийок доволі висока – це пов’язано з хорошими технічними характеристиками виробів та якістю матеріалу. Дорогі раковини виправдають свою вартість.

Нюанси вибору керамічної мийки на кухню

Перед покупкою визначте, який вам потрібен розмір та підберіть колір. Моделі з кераміки бувають двох видів: накладні та врізні. Перші продаються окремо або йдуть у комплекті з робочою поверхнею, останні легко вмонтовуються у стільницю. В асортименті «Керама Маркет» – кухонні раковини з кераміки з однією або двома чашами, розмірами від 55 см до 116 см у довжину. Радимо вибирати її під інтер’єр і габарити вашого приміщення. Керамічна мийка на кухню на кут – оптимальний варіант для маленьких приміщень.

Уважно подивіться на поверхню виробу. На ній не повинно бути подряпин, тріщин чи сколів.

Перевірити якість кераміки можна ще одним способом: постукати по поверхні олівцем. Глухий звук означає приховані тріщини і порожнечі. Такий виріб брати не варто. Якісна модель при постукуванні видаватиме дзвінкий звук.

Крім того, завжди варто просити у виробника сертифікат якості товару. Перевірені компанії ніколи не відмовлять потенційним клієнтам. Особливо це актуально при покупці через інтернет, де більше ризиків зіштовхнутися з підробкою. Обирайте лише перевірених виробників та обов’язково читайте відгуки про керамічні мийки на сайтах компаній.

Як правильно доглядати за мийкою з кераміки?

Загальні правила догляду за сантехнікою із кераміки:

  1. Щоразу після миття посуду мийте, ополіскуйте та ретельно витирайте раковину.
  2. Використовуйте звичайні м’які серветки чи губки, а не жорсткі йоржики чи металічні щітки. Останні після тривалого використання можуть почати дряпати навіть стійку кераміку.
  3. Не користуйтеся абразивними миючими засобами, достатньо звичайний гелевих, які добре спінюються.
  4. Видалити стійкі забруднення з керамічної поверхні допоможе звичайний засіб для миття посуду. Налийте його в раковину та залиште на ніч, а після – змийте водою.

Якісні виробники мийок для кухні в «Керама Маркет»

На сайті «Керама Маркет» представлений широкий асортимент моделей німецької фірми Villeroy&Boch. Вони випалюються при температурі 1200°, а тому є максимально щільними. Особливість товарів цього виробника в інноваційному покритті Ceramic Plus. Воно має тонкий шар полімерного матеріалу, і саме за рахунок цього поверхня не поглинає жир та воду і відштовхує бруд. Покриття гігієнічне, стійке до кислот та подряпин, не вступає в реакцію з їжею.

У наявності – стильна вбудована модель Double-Bowl Sink з двома чашами у білому та чорному відтінках, довжиною 90 см. Велика мийка – вдалий варіант для сімей, а також тих, хто любить часто приймати гостей. Цікавий варіант малогабаритної раковини Subway 60 SU, розміром 54х44 см. коричневого кольору. Вона монтується під стільницю – надійна, міцна, стане чудовим доповненням інтер’єру будь-якої кухні.

Приходьте у магазин «Керама Маркет» у Львові на вул. Городоцькій 355/б. Тут ви можете купити керамічну мийку якісного і перевіреного виробника. Подивитися асортимент та зробити замовлення можна також на сайті. Якість вас приємно здивує, а консультанти обов’язково допоможуть вибрати те, що потрібно саме вам! Тепер ви знаєте всі нюанси покупки!

Іван
2022-06-14
★★★★★
★★★★★
Тепер Я також хочу керамічну кухнону мийку