Як вибрати плитку в маленьку ванну?

  1. Специфіка плитки у маленьку ванну
  2. Як скомбінувати плитку в маленькій ванній?
  3. Біла плитка у маленькій ванній і не тільки: комбінація кольорів у дизайні

Ремонт санвузла – багатогранний процес, що вимагає уваги навіть до найменших дрібниць. Хочете, щоб інтер’єр приміщення тішив вас довгі роки? Враховуйте всі нюанси ремонту та дизайну плитки в маленьку ванну кімнату.

Специфіка плитки у маленьку ванну

Перед покупкою відповідного покриття, детально продумайте, що ви хочете бачити на «виході» і зверніть увагу на:

  1. Стиль інтер’єру – продивіться у мережі сучасні дизайнерські рішення. Ви можете обрати декілька різних колекцій, які будуть доповнювати одна одну та зроблять інтер’єр стильним. На сайті «Керама Маркет» можна переглянути фото красивої плитки у маленьку ванну. Ви точно знайдете те, що сподобається саме вам!
  2. Особливості приміщення – оптимальним варіантом для санвузла стане кераміка  – якісний, довговічний та вологостійкий матеріал
  3. Тип покриття – глянцеве, матове чи лапатоване. Глянцеве – не потребує особливого догляду, легко миється, але має один нюанс: воно слизьке, укладати на підлогу його не рекомендують. Матове та лапатоване (напівматове, напівглянцеве) – важче відмивається від бруду, але не ковзає, тому добре підходить для укладання на підлогу
  4. Розмір кахлю – тут усе залежить від ваших уподобань. Плитка великих розмірів виглядатиме стильно, якщо ви підберете правильне забарвлення, вона може візуально збільшити простір
  5. Колір плитки – обирайте на свій смак, але зважайте на те, щоб він поєднувався з кольором сантехніки. Не використовуйте велику кількість відтінків – двох-трьох буде цілком достатньо.  

Як скомбінувати плитку в маленькій ванній?

Класичне симетричне укладання без зміщення – простий і традиційний спосіб, що не вимагає серйозних розрахунків. Цікаво виглядатиме мармурова плитка у маленькій ванній на підлозі та мозаїка на одній зі стін. Мармур зробить кімнату вишуканою, додасть їй дороговизни. Мозаїка – виділить цікаві елементи та стане «родзинкою» санвузла.  

Вертикальне та горизонтальне укладання – ще один сучасний варіант оздоблення. Щоб укласти покриття подібним способом, вибирайте кахель кількох колекцій: один базових чи яскравих відтінків, залежно від обраного вами стилю та особистих уподобань. Інший – з цікавим мінімалістичним дизайном (геометричні фігури, малюнки, квіткові принти тощо). Кахель з декором можна викласти горизонтально в один або в кілька рядів посередині стіни. Цей спосіб візуально збільшить площу приміщення і доповнить однотонний інтер’єр. Завершити дизайн можна великоформатною матовою плиткою у маленькій ванній, що чудово підійде для оформлення підлоги. Використовувати лише вертикальних спосіб укладання у невеликій кімнаті не радимо, оскільки так можна ще більше звузити її площу – краще чергувати обидва способи.

Акцент на стіну – три стіни оформляються одним відтінком, а четверта – на кілька тонів світліше або темніше. Вдале рішення для вузької кімнати, візуально робить форму приміщення більшою. Можна також на трьох стінах укласти великоформатний кахель, а на останній – малоформатний або мозаїку. Цікаво у поєднанні з іншим покриттям виглядатиме плитка під дерево у маленькій ванній. Вона додасть інтер’єру насичених природних тонів.

Укладання ромбом – кахель розкладають по діагоналі. Цей спосіб надає глибини, приховує нерівності підлоги, підходить для більшості стилів. Сучасні виробники пропонують широкий асортимент плитки у формі ромба. Її можна укладати на одну чи на кілька стін або на частину стіни. Добре комбінується з іншими видами кахлю. Щоб візуально збільшити площу, на одній зі стін можна укласти дзеркальну плитку.

Укладання ялинкою – оригінальна, але складна техніка. Кахель прямокутної форми укладають під кутом 90°. Є різні варіанти оздоблення: по одній або по кілька плиток в кожному ряду – чим більше, тим складніше, але водночас креативніше виглядатиме дизайн.

«Врозбіжку» – спосіб, що передбачає укладку плитки зі зсувом. Нагадує цегляну кладку, але кожен елемент зміщується на 100, 150 або 200 мм. Зсув не повинен бути більшим, ніж розмір кахелю.

«Шахове» укладання – дизайн із використанням плитки контрастних кольорів (одна темна, інша світла). Можна використати кілька відтінків. Передбачає хаотичне розміщення плит. Спосіб дозволяє виділити важливі елементи кімнати. Підходить для укладання на підлогу, особливо якщо ви збираєтеся використовувати широкоформатний кахель.

Бджолині соти – цікаве дизайнерське рішення для стилю кантрі або лофт. Імітація бетону, мармуру або печворк – в інтернет-магазині «Керама Маркет» є з чого вибрати! Наприклад, «шестикутник» цікаво виглядає у поєднанні з імітацією дерева. Плитку печворк у маленькій ванній можна укласти на підлогу чи стіну біля умивальника. Візерунок доповнить кімнату нейтральних тонів, зробить її більш насиченою.

Біла плитка у маленькій ванній і не тільки: комбінація кольорів у дизайні

Важливо не лише обрати правильний спосіб укладки плитки, але й підібрати відповідні кольори. Пропонуємо кілька популярних способів комбінування відтінків в інтер’єрі маленької ванної кімнати:

  1. Біле облицювання – класичне та стильне рішення. Світлі кольори візуально розширюють інтер’єр. Можете обрати молочні чи пастельні відтінки. Вони додають дизайну елегантності. Білий також гармонійно виглядає зі світлим деревом. Робить кімнату атмосферною і затишною.
  2. Чорно-біла плитка – контраст завжди виглядає креативно і стильно! Особливо, якщо ви застосуєте шаховий спосіб укладання чи мозаїку в душовій кабінці. Світлий відтінок не дасть чорній плитці у маленькій ванній ще більше зменшити її площу
  3. Яскраві та світлі тони для поціновувачів стилю хай-тек – оптимальний варіант. Червоний, жовтий, помаранчевий, рожевий – сучасні виробники пропонують широкий асортимент відтінків. Наприклад, помаранчевий колір вдало комбінується з сірою плиткою у маленькій ванній. Яскраві відтінки додають свіжості та затишку
  4. Синє покриття – стильне дизайнерське рішення для невеликих кімнат. У «тандемі» з білим візуально розширює простір.  Для виділення окремих деталей можна використати рельєфну плитку
  5. Фіолетовий – універсальний варіант. Важливо вміти правильно комбінувати його з іншими базовими відтінками – білим, сірим чи бежевим. Можна використати фіолетову мозаїку чи укласти біло-фіолетову плитку на підлогу і окремі фрагменти стін
  6. Не рекомендуємо робити інтер’єр в лише в одному кольорі. Особливо це стосується яскравих салатового чи болотного відтінків. Вони можуть створювати неприємні асоціації з вогкістю або цвіллю. Краще поєднати їх з білою чи бежевою великоформатною плиткою, мозаїкою, ромбом чи шестикутником.
  7. Плитка з орнаментом – поєднується з усіма кольорами, додає монотонному інтер’єру завершеності, виділяє важливі елементи ванної кімнати
  8. Надлишок кольорів – виглядає нецікаво і стомлює. Краще використати три (світлий, темний та щось середнє між ними). Це створить потрібний контраст
Читайте також:
Чому варто обирати керамічні кухонні мийки?

Тепер ви знаєте, як правильно поєднувати плитку в маленькій ванній. Велика, маленька, кольорова, однотонна з орнаментом чи імітацією природних матеріалів – усе, що душа забажає! Широкий асортимент кахлю різних форм, розмірів та відтінків представлений в магазині «Керама Маркет». Заходьте та обирайте те, що потрібно саме вам! Сумніваєтеся у виборі? Спеціально для вас наші дизайнери створять 3D-проєкт, а консультанти обов’язково допоможуть зробити правильний вибір!